Termin 3


Termin 3

Liftarens guide till Homeostas - PDF

Nedan sammanfattning är en sammanställning av i princip all information som finns i gamla tentor (fram tills datumet jag skrev), tillsammans med bilder och tillägg som ansetts vara nödvändiga.

Lösenord: Namnet på personen i PBL fall 1 Termin 1 (Agneta)

 

Quiz

Quizet har körts över 2 miljon(!!!) frågor. Tack alla som hjälpte till! Hittas avvikelser, så använd Raportera knappen så korrigeras det oftast samma dag (händer väldigt sällan).

Tänk på att Amanuenser har möten varje termin för att vara överens om "vad som är vad". Detta gör att vissa strukturer kan skilja sig från år till år. Detta gäller dock extremt få strukturer att det i praktiken inte spelar någon roll för tentamen. Tacksam när det rapporteras ändå!

 Anatomi

 

Histologi

  

 

Kompletta anatomikompendium med förklaring ses bäst hos Jarnheimer:
http://www.jarnheimer.se/anatomi/ 

 

Kurslitteratur

Glöm inte att Bokus har Studentrabatt på 5% också!

 

Homoestasen
Boron är den stora boken som rekommenderas för att täcka allt, men Guyton är mer lättläsig och innehåller tillräckligt! Mot slutet lästes USMLE Step 1 för att snabbt få bilder och saker på "punktform" istället för text. Boron är they way to go men USMLE kan man slå upp saker i och Guyton har bättre bilder ibland.

Anatomi
Här rekommenderas absolut Sobotta eftersom det är vad amanuenser använder och den är på latin. Annars är Anatomi i klartext mycket bra för att enkelt slå upp saker i, på svenska med latinska namn! Köp INTE Netters, där är engelska namn!

Histologi
Till kursen ska vi känna igen saker utifrån bilder, en Atlas är bra men annars fungerar youtube med (Shotgun):

Farmakologi:
Till kursen finns farmakologilista och i böckerna finns mer detaljerad beskrivning och översiktsbilder än i annan kursliteratur.

Övriga
Dessa böcker är förvånandsvärt bra och på svenska. Mer kortfattade och ger bra överblick!

 

PBL-fall

 


Published: 2017-01-16