Termin 2


Liftarens guide till NOR - PDF

Nedan sammanfattning är en sammanställning av i princip all information som finns i gamla tentor (fram tills datumet jag skrev), tillsammans med bilder och tillägg som ansetts vara nödvändiga.

Lösenord: Namnet på personen i PBL fall 1 Termin 1 (A...)

 

Quiz

Quizet har körts över 1 miljon(!!!) frågor. Tack alla som hjälpte till! Hittas avvikelser, så använd Raportera knappen så korrigeras det samma dag.

 

Anatomi

 

Histologi

 

Bonus (Andra vinklar / modeller / blandat)

Kompletta anatomikompendium med förklaring ses bäst hos Jarnheimer:
http://www.jarnheimer.se/anatomi/

 

 

 

Bara delar:

 

 

Kurslitteratur

NOR - Nervsystemet och Rörelseaparaten
Använde själv Brodal men märkte att kursen helt följer Purves som är djupare, heltäckande och bättre. Brodal är mer lättläslig i vissa områden. Ta Purves, gör inte mitt misstag. Purves videos följer boken med och är riktigt bra! Hittade under T3 USMLE Step 1 som innehåller bra sammanfattningar, diagram, bilder osv. Fungerar säkert utmärkt som komplement vid T2 med. Boken är mer i punktform/diagram, vilket gör den kompakt och snabb.

Anatomi
Här rekommenderas absolut Sobotta eftersom det är vad amanuenser använder och den är på latin. Annars är Anatomi i klartext mycket bra för att enkelt slå upp saker i, på svenska med latinska namn! Köp INTE Netters, där är engelska namn!

Histologi
Till kursen ska vi känna igen saker utifrån bilder, en Atlas är bra men annars fungerar youtube med (Shotgun):

Farmakologi:
Mer detaljer om läkemedel, inte lika användbart här men till T3 (och längre fram) kan de användas. Därför kan man köpa de tidigare och ha som komplement redan i T2 om man vill.

 

 

PBL-fall