Termin 7


Kapitel

 

Böcker och annat

Varje delområde har sian böcker och rekommendationer, här kommer information om varje och hur det är vettigt att lägga upp det.

För att täcka in alla delområden med sammanfattning finns min, men kanske än säkrare källa: Hypocampus. Den använde många (inklusive jag).

Min Sammanfattning

 

Neurologi - Köp

Bok säljs av instutionen som är bra. "Akut neurologi" (billigare än nätet). Till detta finns även en större bok som rekommenderas att köpa och läsa i:

Neurologi

 

Dermatologi - Köp

Här finns en bok som faktiskt användes och var bra med bilder och förklaringar. Den är lite för ytlig (konstigt nog), men bra för att slå upp alla sjukdomar och för att kunna följa de kapitel som hänvisas. Dessutom på svenska. Köp denna.

Rorsmans Dermatologi Venereologi

 

Oftalmologi - Ladda ner

Här kan man låna böcker eller hitta på nätet. PDF nedan innehåller lagom:

Ögonsjukdomar i primärvården

 

Öron, Näsa och Hals - Ladda ner

Här fanns också bok på nätet man kunde ladda ner, annars var det Hypocampus som gällde.

ÖNH-Praktikan

 

Infektion - Skippa

Avdelningen säljer en bok för ca 250:- (kostar annars typ 700:-). Det är en "okej" svensk bok. Dock användes den inte. Så jag skulle, trots priset, inte råda att köpa den.

 

Reumatologi - Skippa

De lånar ut böcker på avdelningen. De flesta läser dock inte i böckerna (för mycket text, overflow). Ta hem låna, lämna tillbaka. Alternativt skit i att låna (hade varit bättre för mig).

 

 

 

 

 

 


Published: 2019-03-17