NOR


Nervsystemet och rörelseaparaten

Liftarens guide till NOR - PDF

Nedan sammanfattning är en sammanställning av i princip all information som finns i gamla tentor (fram tills datumet jag skrev), tillsammans med bilder och tillägg som ansetts vara nödvändiga.

Lösenord: Namnet på personen i PBL fall 1 Termin 1 (Agneta)

 

Kurslitteratur

Glöm inte att Bokus har Studentrabatt på 5% också!

 

NOR - Nervsystemet och Rörelseaparaten
Används själv Brodal men märkte att kursen helt följer Purves som är djupare, heltäckande och bättre. Brodal är mer lättläslig i vissa områden. Ta Purves, gör inte mitt misstag. Purves videos följer boken med och är riktigt bra!

Anatomi
Här rekommenderas absolut Sobotta eftersom det är vad amanuenser använder och den är på latin. Annars är Anatomi i klartext mycket bra för att enkelt slå upp saker i, på svenska med latinska namn! Köp INTE Netters, där är engelska namn!

Histologi
Till kursen ska vi känna igen saker utifrån bilder, en Atlas är bra men annars fungerar youtube med (Shotgun):

Farmakologi:
Mer detaljer om läkemedel, inte lika användbart här men till T3 (och längre fram) kan de användas. Därför kan man köpa de tidigare och ha som komplement redan i T2 om man vill.

 

Sammanfattning och tentamen

Inför varje PBL-fall finns där en sammanfattning. Dessa kan vara för djupa inom vissa delar och lite för ytliga på andra. Vill man se vad som faktiskt verkar examineras kan man titta på fallet under Sammanställning Gamla Tentor och även det som kompakta material som skapades till tentamen (innehåller det viktiga): Tentamenssammanfattning.

Anatomi

 

Histologi

 

PBL-fall:

Övningsprov

 
 
 
 

Published: 2016-08-22